Facebook

środa, 7 września 2016

Grillowana cukinia z sosem pomidorowym

Składniki:
Sos pomidorowy:
pomidory (najlepiej różne odmiany) 
czosnek
cebula
sól, pieprz

cukinia
ser żółty 
oregano
sól, pieprz
oliwa

Wykonanie:
Sos:
Czosnek i cebulę drobno siekam.
Pomidory obieram ze skóry i kroję w kostkę.
Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy i przesmażam na niej kolejno cebulę, czosnek i pomidory.
Sos duszę aż zgęstnieje i doprawiam do smaku.

Cukinię kroję w plastry i grilluję z obu stron na patelni.
Naczynie żaroodporne smaruję oliwą, rozkładam plastry cukinii, polewam sosem, posypuję oregano i startym serem.
Warzywa zapiekam w piekarniku.

I gotowe!



2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)