Facebook

sobota, 27 lutego 2016

Pasta jajeczna z twarogiem i rzodkiewką

Pasty kanapkowe są ciekawą alternatywą dla tradycyjnych dodatków do kanapek, czyli wędliny i żółtego sera.
Pasta jajeczna z twarogiem i rzodkiewką wyśmienicie smakuje zarówno z pszennym jak i razowym pieczywem.
Można ją podawać na toście, jak i zabierać ze sobą do pracy/szkoły w lunch boxie.
A jej przygotowanie zajmuje tylko kilka minut.

Zapraszam! 


Składniki:
(dla 2 osób)
2 jajka
100 g białego sera  (może być twarog lub kremowy serek)
1-2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
kilka rzodkiewek
szczypiorek
pieprz, sól

Wykonanie:
Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram i ścieram na tarce o małych oczkach.
Ser rozgniatam widelcem i łączę z jajkiem.
Dodaję śmietanę/jogurt, startą rzodkiewkę i posiekany szczypiorek.
Wszystkie składniki dokładnie mieszam.

I gotowe!


Kulinarny garnek na winie czyli co się nawinie to w garnku :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)