Facebook

piątek, 12 września 2014

Tarta z białymi szparagami na cieście francuskim



Składniki:
ciasto francuskie
białe szparagi
szynka szwarcwaldzka
pomidorki koktajlowe
mozzarella lub ser żółty
1-2 jajka
śmietana 18%
sól, pieprz
ulubione zioła

Wykonanie:
Szparagi myję, odcinam stwardniale końce i obieram ze skórki.
Następnie gotuję je na parze przez kilka minut.
Ciasto francuskie rozkładam na papierze do pieczenia i delikatnie zawijam końce.
Rozkładam szparagi, pokrojoną w paseczki szynkę szwarcwaldzką i pomidorki koktajlowe.
Tartę polewam roztrzepanymi jajkami ze  śmietaną.
Całość posypuję serem i doprawiam do smaku solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.
Piekarnik nagrzewam do 180 stopni.
Tartę zapiekam, aż boki delikatnie się zarumienią a wierzch zetnie.

I gotowe!



Pora na pomidora!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz ;)